Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

Compania „Teleradio-Moldova” va difuza conținuturi educaționale necesare pregătirii elevilor din clasa a IX-a și a XII-a pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2020

Published on: Thu, 03/19/2020 - 17:48

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a avut astăzi, 19 martie, o întrevedere cu reprezentantul Companiei „Teleradio-Moldova”, Rusalina Rusu. Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a fost acordarea timpului de emisie pentru difuzarea de conținuturi educaționale necesare pregătirii elevilor din clasa a IX-a și a XII-a pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2020.

Ministrul Igor Șarov a apreciat suportul oferit de Compania „Teleradio-Moldova” menționând că grație acestor lecții publice realizate de către experții în domeniu coordonați de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare și cu suportul tehnic al Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, toți elevii vor putea beneficia de o resursă suplimentară educațională în vederea pregătirii pentru examenele naționale de absolvire.

În context, participanții la discuții au convenit asupra difuzării zilnice de către postul public de televiziune TV Moldova 1 a lecțiilor publice de pregătire pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2020 (clasa a IX-a și a XII-a ), cu posibilitatea reluării tuturor cursurilor sâmbătă pe postul TV Moldova 2.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării continuă să identifice resurse digitale educaționale pentru a asigura accesul tuturor elevilor la instruirea la distanță.