Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

A început Olimpiada Republicană la engleză și germană

Published on: Fri, 04/07/2023 - 20:51

240 de elevi pasionați de studierea limbilor străine participă, în perioada 07-09 aprilie, la Olimpiada Republicană la Limba engleză și Limba germană. În competiție sunt înscriși liderii de clasament ai etapei raionale/municipale/zonale a olimpiadei la cele două discipline școlare. 

Competiția se desfășoară în Liceul Teoretic „George Călinescu” din Chișinău și întrunește elevi ai claselor 9-12. 

Prezentă la festivitatea de deschidere a olimpiadei, Adriana Cazacu, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat elevii pentru că au ajuns învingători în etapele anterioare și i-a încurajat să atingă noi performanțe și să impresioneze prin creativitate, originalitate, exprimare clară a gândurilor și încadrare în cerințele de scriere a subiectelor propuse de către Consiliul Olimpic Republican la Limbile străine. 

„Învățarea unei limbi străine nu doar îți dezvăluie cum gândesc și ce simt alte societăți, care sunt experiențele și valorile lor și modul în care se exprimă, dar îți oferă o oglindă culturală în care poți vedea mult mai clar propria ta societate”, a subliniat secretarul de stat Adriana Cazacu.

Olimpiada Republicană la Limbile străine: Limba engleză și Limba germană, este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

Scrierea probele de concurs va avea loc pe parcursul zilei de sâmbătă, 08 aprilie, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc duminică, 09 aprilie, ora 12:00, în incinta Liceului Teoretic „George Călinescu” din Chișinău. 

 

Menționăm că festivitatea de deschidere a Olimpiadei Republicane la Limbile străine: Limba engleză și Limba germană a fost organizată în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău, cu suportul Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO și a Școlii de Muzică pentru Copii „Maria Bieșu”.