Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova

Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare

A A A

Medalie de bronz și mențiuni de onoare pentru Republica Moldova în cadrul Olimpiadei Internaționale la Biologie

Published on: Tue, 07/11/2023 - 10:24

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale la Biologie, desfășurată în Al Ain, Emiratele Arabe Unite, în perioada 03-11 iulie 2023.

Medalia de bronz a fost obținută de Nikita Chiosa, elev al Instituției Private Liceul „Da Vinci” din Chișinău, iar mențiunile de onoare - de Bianca-Sofia Leahu, elevă a Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău și Ana Iftodi, elevă a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Chișinău. 

La cea  de-a 34-a ediție a Olimpiadei Internaționale la Biologie au participat circa 320 de elevi din 80 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

  • Bianca-Sofia Leahu, elevă în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”,  Durlești, mun. Chișinău;

  • Andrian Zadic, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”,  mun. Chișinău;

  • Nikita Chiosa, elev în clasa a X-a, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, mun. Chișinău;

  • Ana Iftodi, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „George Călinescu”, mun. Chișinău;

  • Mihai Leșanu, doctor în biologie, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova;

  • Anna Moldovan, doctor, cercetător științific superior, Institutul de Zoologie, lector universitar, Universitatea de Stat din Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Biologie pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

 

Totodată, adresăm felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.